Brottmål - mer än bara en brottmålsbyrå

Vad är brottmål?

Brottmål är den typ av mål där någon är misstänkt för att ha begått ett brott eller någon har utsatts för ett brott och där polisen inleder en utredning om vad som inträffat, en s.k. förundersökning. Ibland leder en förundersökning till ett åtal med ett påstående att en eller flera misstänkta, s.k. tilltalade har begått brott.

Brottmål är LL&P huvudsakliga verksamhetsområde. Alla våra advokater och jurister arbetar med brottmål, antingen som försvarare eller som målsägandebiträde. Vi har gedigen erfarenhet av alla typer av brottmål och arbetar för att du som klient ska få det allra bästa försvaret om du är misstänkt för brott, eller biträdet om du har utsatts för brott.

LL&P är emellertid mer än bara en brottmålsbyrå och på det sättet är vi annorlunda än många andra advokatbyråer, framförallt i Stockholm. Det finns många advokatbyråer som är specialiserade på brottmål och som mer eller mindre enbart arbetar med detta. Advokaterna och juristerna på LL&P är också specialiserade på brottmål men vi har även specialistkompetens inom andra rättsområden.

Advokatbyrå med bred juridisk kompetens

Vad innebär det för dig som klient att anlita en advokatbyrå som också arbetar med andra rättsområden? Om du frågar oss; en stor fördel. För om du som klient är i behov av en brottmålsadvokat för att du är misstänkt för brott eller utsatt för brott, kommer du troligtvis även att behöva hjälp med frågor inom andra rättsområden som kan uppstå i en sådan situation. Då är det inte säkert att en advokat som bara arbetar med brottmål kan hjälpa dig med detta.

Vad händer med dina barn om du är misstänkt för brott?

Vad händer om du har barn boende hos dig och du blir häktad under en längre tid och barnen inte kan bo hos den andra föräldern? Hur kommer socialtjänsten då agera i förhållande till dina barn? Kommer barnen omhändertas enligt LVU? Och hur undviker man det? Vilka rättigheter har du som förälder i förhållande till socialtjänsten? Och hur ska den kontakten skötas när du är frihetsberövad? En duktig advokat med kunskaper inom socialrätt kan hjälpa dig att svara på dessa frågor och företräda dig mot socialtjänsten.

Får du behålla din anställning om du döms för brott?

Vad händer med ditt arbete om du döms för ett brott? Vad händer om du får problem på jobbet? Vad kan man göra åt det? Kan du få skadestånd om du blir uppsagd eller avskedad? Det kan löna sig att anlita en advokat inriktad på arbetsrätt för att företräda dig mot din arbetsgivare.

Om du är utsatt för brott och vill skiljas, hur gör du då?

Om du är utsatt för brott av din partner och vill lämna partnern som också är förälder till dina barn kan frågor istället uppstå kring vad som händer med barnen vid en separation eller skilsmässa. Hur ansöker man om äktenskapsskillnad? Vad krävs för att få ensam vårdnad för att kunna skydda barnen? Och hur ska era gemensamma tillgångar delas upp vid en separation eller skilsmässa? En advokat som är kunnig inom familjerätt kan hjälpa dig både avseende mål om äktenskapsskillnad och vårdnad om barn och även vid en bodelning.

Vilka rättigheter har du som utländsk medborgare som döms för brott?

Om du inte är svensk medborgare, kan en fällande dom i ett brottmål innebära att du utvisas från Sverige vid mer allvarlig brottslighet. Det kan också innebära svårigheter att få svenskt medborgarskap. Hur hanterar man det? En advokat med kunskap inom migrationsrätt kan hjälpa dig med detta.

Vi ser till helheten

LL&P arbetar med människor, med mänskliga problem och mänskliga svårigheter och därför vet vi att en fråga sällan kommer ensam utan ofta väcker fler frågor.

LL&P vill ge dig som klient det absolut bästa biträdet för de svårigheter du står inför och vi har därför en bred kompetens så att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt. Vi har därför valt att vara mer än bara en brottmålsbyrå.

LL&P  advokater och jurister är specialiserade på brottmål men även på familjerätt, socialrätt, arbetsrätt, migrationsrätt, europarätt och tvistelösning. Vi finns här för dig oavsett om du behöver en brottmålsadvokat eller biträde för att lösa andra juridiska problem eller ett ombud för att företräda dig i andra sammanhang.

Vi ger dig gärna råd angående den situation du befinner dig i och vi kommer att göra vårt yttersta för din skull, oavsett om det gäller brottmål eller något annat av våra specialistområden. Kontakta gärna oss på LL&P så hjälper vi dig.

Kontakta oss

Vi har mottagit ditt meddelande och återkommer inom kort
Oops! Something went wrong while submitting the form.