Försvarsadvokat

Försvarare, försvarsadvokat och offentlig försvarare – vad är vad?

På Lewis Langley & Partners får vi ibland frågor om vad som är skillnaden mellan en försvarare, en försvarsadvokat och en offentlig försvarare. Alla tre begreppen syftar egentligen på samma sak, men skillnaden är att en offentlig försvarare är en försvarsadvokat eller en försvarare vars arbete bekostas helt eller delvis av staten.

Misstänkt för brott

Alla som är misstänkta för brott har rätt att anlita en advokat som kan närvara vid t.ex. polisförhör eller för att biträda vid huvudförhandling. Om advokaten samtidigt är förordnad av domstolen, kallas försvarsadvokaten också offentlig försvarare. Om försvarsadvokaten istället betalas privat av dig, kallas försvarsadvokaten för privat försvarare.

Försvarsadvokat i Stockholm

Alla advokater på Lewis Langley & Partners åtar sig uppdrag inom brottmål och vi är alla erfarna försvarsadvokater. Vi åtar oss både uppdrag som offentlig försvarare och som privat försvarare, oavsett vad brottsmisstanken gäller. Vi är främst verksamma i Stockholm men åtar oss också uppdrag i andra delar av landet. Vi har stor erfarenhet av alla typer av brottmål, både mindre allvarliga brott och mer allvarlig, komplicerad brottslighet.

Kontakta oss om du vill veta mer eller har några frågor om att anlita någon av våra försvarsadvokater.

Kontakta oss

Vi har mottagit ditt meddelande och återkommer inom kort
Oops! Something went wrong while submitting the form.