Vilka rättigheter har du vid ett polisförhör?

Vi avråder starkt från att du går på ett polisförhör utan försvarsadvokat närvarande, även om du har varit på polisförhör tidigare. Det brukar ofta uppstå frågor under förhöret som du som klient vill rådgöra med din försvarare om och då är det bra att en försvarare är närvarande redan från början. Vår erfarenhet är också att förhören blir bättre när en försvarsadvokat är närvarande och kan se till att allt går korrekt till.

På det första mötet går också försvarsadvokaten igenom vilka rättigheter du har. Som misstänkt är du aldrig skyldig att svara på en enda fråga från polisen vid ett polisförhör om inte du själv vill göra det. Du behöver inte heller förklara varför du inte vill svara på frågor och du har en rätt enligt lagen att vara helt tyst om du är misstänkt för brott. Polisen ska också upplysa dig som misstänkt om dina rättigheter vid förhöret.

Ett bra försvar börjar från dag ett, redan innan du delges misstanke från polisen. Ju fortare du kommer i kontakt med en erfaren försvarsadvokat som kan hjälpa dig i målet, desto bättre.

Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer eller har några frågor kring polisförhör.

Kontakta oss

Vi har mottagit ditt meddelande och återkommer inom kort
Oops! Something went wrong while submitting the form.